Back

ⓘ Sanmarinsk geografi. San Marino er eit land i Sør-Europa, ein enklave sentralt i Italia, som landet har ei 39 km lang landegrense mot. Han er det minste sjølvst ..
                                               

Borgo Maggiore

Borgo Maggiore er ein av ni kommunar eller castelli i San Marino. Han ligg ved foten av Monte Titano og har om lag 6000 innbyggjarar, noko som gjer han til den nest største byen i San Marino, etter Dogana.

                                               

San Marino i San Marino

Byen San Marino er hovudstad i Republikken San Marino på Den italienske halvøya, nær Adriahavet. Byen har om lag 4500 innbyggjarar. Han ligg på vestsida av det høgaste fjellet i San Marino, Monte Titano.

                                               

Serravalle

Serravalle er den folkerikaste kommunen i San Marino med om lag 9000 innbyggjarar. Den største staden i kommunen er Dogana, som også er den største byen i landet. Serravalle ligg ved foten av Appenninane.

Sanmarinsk geografi
                                     

ⓘ Sanmarinsk geografi

San Marino er eit land i Sør-Europa, ein enklave sentralt i Italia, som landet har ei 39 km lang landegrense mot. Han er det minste sjølvstendige staten i Europa etter Vatikanstaten og Monaco. San Marino er dominert av Apenninane. Landet har eit areal på 60.5 km². Det har eit fuktig subtropisk klima til maritimt klima med milde til kjølige vintrar og varme, solrike somrar. Med fjell i alle kantar er landet kjend for å utvinning av byggestein og berre 17 % av landet kan dyrkast. Fleire elvar renn gjennom landet og dei største av desse er Ausa, Marano og Rio San Marino.

                                     

1. Politisk geografi

San Marino er delt inn ni castelli eller kommunar. Desse er:

 • Acquaviva
 • Fiorentino
 • Domagnano
 • San Marino by Città di San Marino, hovudstaden
 • Montegiardino
 • Chiesanuova
 • Borgo Maggiore
 • Serravalle
 • Faetano
                                     
 • største byen i landet, etter Dogana og Borgo Maggiore. Han grensar til dei sanmarinske kommunane Acquaviva, Borgo Maggiore, Fiorentino og Chiesanuova, samt
 • landet. Serravalle ligg ved foten av Appenninane. Han grensar til dei sanmarinske kommunaneDomagnano og Borgo Maggiore og dei italienske kommunane Verucchio
Fiorentino
                                               

Fiorentino

Han grender til dei sanmarinske kommunane Chiesanuova, San Marino, Borgo Maggiore, Faetano og Montegiardino og dei italienske kommunane Monte Grimano og Sassofeltrio.

Faetano
                                               

Faetano

Han grensar til dei sanmarinske kommunane Montegiardino, Fiorentino, Borgo Maggiore og Domagnano og dei italienske kommunaen Coriano, Montescudo og Sassofeltrio.

Domagnano
                                               

Domagnano

Domagnano, som tidlegare vart kalla Montelupo "Ulvefjellet" etter byvåpenet, vart alt kolonisert i romartida og vart først nemnd om lag år 1300. Han ligg på Monte Titano og frå her kan ein sjå Adriahavet.

Users also searched:

...